Alla inlägg under juni 2009

Av kleopatra - 21 juni 2009 21:02

Nu finns den inte längre. Rhododendronbusken. Men förhoppningen är att den ska komma tillbaka med nya, fina skott nästa år och nästa år igen.

Av kleopatra - 18 juni 2009 17:41

Alltså! Med betoning på lite när det gäller bloggning. 

Jag hann ju bara sätta mig ned, när det ropades på min hjälp med handräckning av något slag.

Nu är det i alla fall klart med midsommarstädningen. Underbart, så fort det gick!

Fast man får ju inte syna för noggrannt. Tyst Karin! Nu ska du vara tacksam att du inte behövde slita ut din stackars gamla rygg på dammsugning och golvvaskning den här gången.

Nu ska vi snart sätta oss ned och äta mozzarella med tomat och basilika och en god balsam-olivoljadressing. Något gott att dricka + ett gott bröd att doppa i dressingen.

Av kleopatra - 18 juni 2009 16:04

I städar och jag kan läsa mina mail och blogga lite. Det är väl schyst?

Av kleopatra - 16 juni 2009 18:34

Har haft en underbar dag vid havet. För kallt för att bada men ändå......

Nu ligger båten där och bara väntar på att vi snart ska komma och lossa förtöjningarna. Värme vill vi ha förstås, så att vi kan vandra omkring därute på öarna och bara gotta oss.

Av kleopatra - 15 juni 2009 20:44

Efter vad jag kan förstå är vi på solsidan om man jämför med övriga Sverige. Det är vi tacksamma för. Talade igår med M i Sthlm och där hade det regnat ända sedan i fredags. Hela tiden!

Det verkar som om min blogg ofta handlar om väder. Det kanske ínte är så konstigt. Man är så beroende av att vädret ska vara hyfsat för att man ska kunna göra det man vill ofta. Det behöver inte vara 25-30 grader varmt, men gärna 20-25.

Ser i tidningen att det är 36-37 grader i Egypten där vi tillbringade 14 dagar i januari i år. Usch! När vi var där var det lagom skönt, ungefär som svensk sommar när den är som bäst.

Jag är förresten mycket intresserad av egyptologi och besökte naturligtvis några gamla egyptiska kungagravar. Influerad av dessa var det nära till hands att jag döpte min blogg till Kleopatra. Alltså - inte för att jag tycker att jag skulle vara lik henne på något sätt - om nu någon tror det.

Av kleopatra - 14 juni 2009 13:00

Idag för 50 år sedan........Åh, vilken lång tid som gått sedan dess!


Nu ska vi snart åka ut till havet och titta till vår båtplats. Se att allt är OK. Sedan är det bara att sjösätta när det passar oss.

Vi ser fram emot en riktigt skön och varm sommar med långa, härliga dagar ute till havs. Helst av allt önskar jag att jag hade haft en segelbåt, men får nu bara drömma om hur det kändes när man satte segel och for fram över vattnet. Inget motorbuller, bara tystnad och ljudet av vattenytan som klyvs av båtens framfart. Ibland kunde det ju blåsa en del och då var det spännande. Kanske för spännande!

Av kleopatra - 13 juni 2009 12:33

Kom hem sent igår. Har haft underbara dagar i gamla kära hemtrakter. Träffat alla min kära barn och barnbarn utom mitt äldsta barnbarn, som jag tyvärr inte får rå om så mycket numera.

Njutit av fantastiska utsikter uppifrån det blommande berget. Var finns det något som kan mäta sig med detta?

Trots det så är det ändå skönt att vara hemma igen!

Måste nu ut och fylla på matförrådet. Återkommer ev. senare idag.

Av kleopatra - 10 juni 2009 10:02

Nu bär det snart iväg till civiliserade trakter. Skönt att komma hemifrån en liten tid. Här regnar det bara hela tiden och man tvingas sitta inomhus, om man inte klär på sig regnkläder och trotsar väderleken.

Bilen fullastad med avlagda kläder, som ska avlämnas hos en gammal vän, som sedan ser till att de kanske kommer till användning igen. Har också med mig en hel del gamla LP-skivor, som kanske någon kan spela över till cd, eftersom jag numera inte äger någon skivspelare.

Ovido - Quiz & Flashcards