Alla inlägg under maj 2009

Av kleopatra - 22 maj 2009 11:50

Vaknade mitt i natten av att det regnade våldsamt. Hade svårt att somna om. Tänkte på alla vackra blommor som I planterat senaste dagarna. Hoppas att de inte skadas för mycket av regnet.

Har haft en lång, skön morgon alldeles för mig själv, då I är på rangen och får lektioner av vår förträfflige pro.

Skön morgon = vakna långsamt, äta frukost, återvända till sängen för att läsa morgontidningen, morgongympa, duscha, kolla e-mailen och bloggen.

Därefter har jag pratat med min syster. Det var ett tag sedan nu, så vi hade en hel del att ventilera.

Nu glimtar solen faktiskt fram och då måste jag absolut skynda mig ut innan det börjar regna igen.

Av kleopatra - 20 maj 2009 20:33

Tiden, den bara går fortare och fortare. Jag som ändå tycker att jag har det så bra. Skulle ändå vilja att jag kunde hinna med så mycket mera. Som att sitta och arbeta vid datorn t. ex. eller att hinna blogga lite mera.

Måndageftermiddag spelade jag golf igen. Det är ju en stor tidstjuv, det vet jag . Men jag tycker att det är så roligt och så får jag bra motion, vad än de, som inte begriper detta, säger. Dessutom hörde jag göken nästan hela tiden där borta i skogsdungarna. Så underbart att höra....

Igår var vi nere i Skåne hela dagen, närmare bestämt Malmö. Alltid trevligt att besöka detta landskap, där jag tillbringade några av mina studieår en gång i tiden. Idag har det mest varit trädgårdsarbete. Inte lika roligt men det blir fint efteråt.

Just nu njuter jag av ensamhet och ska snart sätta mig på hela ryggen för att läsa i min nya bok.

Av kleopatra - 17 maj 2009 11:39

Jag har aldrig brytt mig särskilt mycket om melodifestivalerna under åren, men i år har jag varit intresserad tack vare Malena Ernmans insats. Hon är så fantastisk. Tycker dock inte att hon fick fram det där extra som behövs i sådana här sammanhang. Men det var nog inte hennes fel.

Jag tycker inte att Sverige ska deltaga i sådant trams framöver. Nu tycker nog många att jag är väldigt "fisförnäm", men jag står för detta. Så det så!

Av kleopatra - 15 maj 2009 15:10

Idag ska vi ha en liten fest och fira att det är 40 år sedan I köpte huset vi bor i. Tillsammans med några goda vänner ska vi äta gott och skåla för alla åren. Jag har bara varit med de sista 10.

Här nedan kommer bilder från vår sköna trädgård.

Av kleopatra - 15 maj 2009 14:40

Igår gjorde vi en snabb visit till min gamla stad där mina barn bor. Det stora dragplåstret, förutom att det alltid är underbart att träffa sina nära och kära, var att få se och höra ett av barnbarnen och hans klass i deras vårkonsert. Jag måste säga, och jag tror inte att det bara beror på att han är mitt barnbarn, att han är enormt begåvad. När han sjöng och spelade  Eric Claptons Tears in  heaven  var jag nästan i himmelen själv. Här hemma letade jag sedan fram en gammal cd med Eric Clapton unplugged och där ingick den låten. Det hade jag glömt.  

Av kleopatra - 13 maj 2009 11:41

Nu har han ringt. Allting var så bra så! Men, sa jag då. Nu är det så här o s v.

Vad säger farbror doktorn då? Ja, då får du boka en tid för allmänkontroll efter sommaren! Får du mycket besvär så ska du naturligtvis åka in akut.

SUCK!

Varför stack min tidigare läkare härifrån och flyttade långt uppåt Norrland? Jag saknar honom verkligen.

Av kleopatra - 13 maj 2009 11:09

Det var ett tag sedan jag skrev nu. Ska försöka mig på en liten sammanfattning av de senaste dagarna.

Lördag: Skön, solig dag, spelade golf. Gick urdåligt! Och jag som har tagit lektioner! Kanske just därför.

Söndag: Åkte tåg in till Gbg för att vara med om en Indienafton.

Vinprovning, information och inspiration

Därefter åt vi en god middag med gott vin till.  Vi får väl se om vi blev så inspirerade av detta att vi kan tänka oss att göra en resa till Indien i slutet av året eller i början av nästa.

Måndag: Upp tidigt för att spela golf med goda vänner. Gick dåligt, vad annars? Kände faktiskt mycket av en diffus fysisk svaghet. Tog tempen när jag kom hem och hade feber!!!! Där hade vi förklaringen - den gången.

Vad det berodde på? Ingen som helst aning!

Nu sitter jag och väntar på att min doktor ska ringa mig och berätta om en del prover som togs för ett tag sedan.

So long!

Av kleopatra - 8 maj 2009 21:43

Allting fungerade utmärkt. Vi åt en synnerligen god liten fredagskvällsrätt. Vill någon ha receptet går det bra att höra av sig. Det tog bara en halvtimme att skala, koka och mixa jordärtskockorna och fräsa räkorna i lite olja m m. Lite vin och bröd kompletterade det hela och nu känner man sig så där lagom mätt och kan säkert sova gott i natt. Det gör inte jag om jag har ätit en bastant middag på kvällen. Föregående natt sov jag inte så bra men jag tror att det berodde på att det var fullmåne. Det blir det ju i natt också så vi får väl se hur det går...

Ovido - Quiz & Flashcards