Alla inlägg under maj 2009

Av kleopatra - 8 maj 2009 18:36

Fast egentligen går tiden så snabbt att man inte behöver längta till fredag. Vi har varit ute på en liten affärsrunda och tittat på soffbord m m. Funderar i olika riktningar. Kanske blir det ett stenbord med underrede i oljad ek?

Regnet hänger nu i luften igen och hummelubben kan inte hålla fingrarna i styr utan måste naturligtvis ut och riva mossa på berget. Vad gör man? Minns hur det var när han bröt benet just där han är och härjar nu.

Jag ska försöka locka in honom på en liten supé med lite vitt vin och jordärtskocka med chilliräkor och gott bröd. Återkommer ev. senare och berättar hur det gick.

Av kleopatra - 7 maj 2009 21:32

Åter igen en regnig och kylig dag. Så fick jag ändå gjort allt det som jag skulle gjort igår. Har även talat med lillebror och storasyster A. Storasyster L var tyvärr inte hemma när jag ringde.

Nu är det dags för sängen och den obligatoriska läsningen. Blir så härligt trött efter en halvtimmes läsning och brukar faktiskt sova riktigt skönt hela natten.

Natti!

Av kleopatra - 6 maj 2009 21:15

Först regn, sedan sol och mycket kraftig vind. Så här ser dagarna ut nu. Igår kom vi ändå ut på golfbanan när regnet hade upphört. Det kändes väldigt bra att få röra på sig. Det var mycket svårspelat, som det alltid är när det blåser. Jag hade en golflektion i förrgår och det bidrog nog också till att det inte gick så bra.=( Det tar sin lilla tid innan det sätter sig i ryggmärgen, eller hur det nu funkar??

Denna dag har inte blivit riktigt som jag tänkt mig. Hade planerat att ägna dagen åt storbak, men vaknade med huvudvärk och magbesvär, så det blev en slappardag av stora mått. Det är tur att man inte yrkesarbetar längre utan verkligen kan sköta om sig.=) Det finns inte så mycket att skriva om som ni märker. Det blir mest personligt gnäll.

Nu ska jag ägna mig åt en ny, gammal bok av Selma Lagerlöf. Har börjat läsa om hennes böcker efter att ha läst; Selma Lagerlöf - Livets vågspel av Vivi Edström. I denna bok följer hon Selmas författarskap nära och berättar om hur novellsamlingarna och de stora romanerna kom till bl a. Det gjorde mig  som sagt nyfiken på Selma igen efter så många år. Mycket intressant att läsa nu när man är så att säga mer mogen eller kanske övermogen.

Av kleopatra - 3 maj 2009 19:22

I morse läste jag i tidningen om den nya folksjukdomen blogg-utbrändhet.

Nu tror jag i och för sig inte att jag ligger i riskzonen, men man vet ju aldrig. I verkar i bland en smula irriterad över att jag sitter här uppe och bloggar. Jag tror att han är lite svartsjuk, för att det här är något som inte han har tillgång till. Jag skriver inte några hemligheter eller farligheter, men jag tycker att man kan få ha lite hemligt för sig själv.

Av kleopatra - 2 maj 2009 15:45

Idag är det segt må jag säga. Kommer inte riktigt ur solstolen hur gärna jag än vill. Lite grand beror det på att jag inte känner mig riktigt ok. I ville att vi skulle ut och spela golf. Jag vill så gärna men känner att det tar emot i bröstet. Ska nog prata med farbror doktorn om detta. Han har en tendens att negligera det och säger att alla männinskor känner av liknande symptom. Jag tycker att det är illa när det här påverkar mig så starkt och jag känner en påtaglig trötthet, som jag inte har i vanliga fall. Nu hoppas jag att mina kära, som läser detta inte ska oroa sig. "Ont krut förgås inte så lätt". En bekant P, fick gå omkring med en mätare som mätte hjärt- och pulsverksamhet under ett dygn. Detta gjordes hemma och man konstaterade att det fanns en obalans i hjärtrytmen, som man kunde medicinera och nu har han inga problem. Det kanske är något för mig. :)


Ovido - Quiz & Flashcards